Sortim al diari: El Nacional

El mes de desembre passat vam sortir a la revista el nacional. A continuació us deixem l’entrevista completa.

A Palamós la cuina peruana es fa un lloc a la Guia Michelin

La localitat gironina de Palamós, és coneguda a nivell gastronòmic especialment per lesgambes. D’una qualitat sublim i molt cotitzada al mercat, la gamba de Palamós és gairebé obligat provar-la si ens escapolem a aquest poble de la Costa Brava. Precisament un dels restaurants on la podem trobar, està especialitzat en cuina peruana. Una gastronomia peruana que ja sabem que es fixa molt al mar per confeccionar els seus plats, i que té a Palamós una bona ubicació per expressar-ne tot el potencial.

 

La gamba de Palamós com a reclam gastronòmic

Es tracta del restaurant Entre Dos Mons, que a més ja és dins de la Guia Michelin per la gran qualitat dels seus plats de la carta i els seus diferents menús. En aquest restaurant es fusiona la gastronomia catalana amb els sabors de les millors receptes peruanes, ja que la xef n’és oriunda. Posseeixen el seu propi hort i es preocupen per la sostenibilitat, cosa que també cal destacar de l’Entre Dos Mons!

 

Sent el tercer restaurant més ben valorat de Palamós a TripAdvisor, hem volgut conèixer una mica la seva carta, i pel que fa al peix, aquestes són algunes de les opcions que hem pogut veure:

    • Plat de gamba 100% de Palamós certificada
    • Musclos amb cansalada ibèrica 100% i salsa peruana
    • Anxoves salada per nosaltres amb pa amb tomàquet
    • Ceviche “mixt” com ho preparava el meu pare amb peix de la llotja de Palamós, viera i mol·luscs

Plats perfectes perquè els amants del peix i del marisc gaudeixin d’un restaurant situat a pocs metres de la platja de Palamós, i del qual llegim comentaris com aquest a TripAdvisor: “La passió per donar menjar bé impulsa aquesta casa. El respecte per un producte de qualitat, local; la combinació de sabors i cultures; un esforç per exposar el valor de la carta, inclosos els vins i un preu equitatiu pel que menges defineixen l’esforç dels propietaris, que es nota que gaudeixen amb això.”

 

Als diferents menús que trobem a la seva carta, en funció de quants plats vulguem tastar (menú “petit”, menú “entre dos mons” o menú “degustació”) trobem alguns dels plats esmentats prèviament, però també d’altres que ens ajuden a entendre aquesta barreja de cuina peruana i catalana que tants èxits està portant a l’Entre Dos Mons. Aquests són alguns dels que podem veure als diferents menús:

    • Royal de rovellons amb perdiu
    • Steak Tàrtar de vedella ecològica
    • Calamar amb parmentier de la seva tinta i bolet de temporada
    • Arròs d’eriçó de mar i codium
    • Polenta de carbassa de l’hort, botifarra negra i garoines
    • Terrina de xai amb puré d’albergínia de l’hort a la flama

Plats com veiem confeccionats amb dedicació i buscant la millor combinació de sabors, cosa que també trobarem a les postres, on la creativitat també té el seu espai per acabar de la millor forma aquesta experiència gastronòmica.

  • Els preus dels menús per persona van dels 38 als 75 euros en funció del que escollim.
  • Una opció l’Entre Dos Mons que ja està recomanada per la Guia Michelin, i que el 2022 continuarà fent les delícies de molts.

Si voleu veure l’article, podeu entrar a: https://www.elnacional.cat/es/consumo/palamos-cocina-peruana-hueco-guia-michelin_684098_102.html